Skip to main content

DeelnemersWie doen er mee?

Harrie, Christine en Greg

 • Tent bij De Lindenhof, Van Weedestraat 131
 • 13:45
 • Muziek

Lorelei

Lorelei is een groep van 5 zangeressen, Angeline, Muriël, Marije, Jutta en Helena. Voor de Podiade hebben we een programma samengesteld in het lichte muziek genre. We zingen Somewhere uit de Westside story, I’m forever blowing Bubbles en I got rhythm van Gerswhin, a capella bewerkt voor meerdere vrouwenstemmen. Aansluitend gaat Helena een aantal Engelstalige nummers van zichzelf uitvoeren waarbij ze zichzelf begeleid op piano. Af en af en toe zingen de dames van Lorelei op de achtergrond mee.

Jasmin-Ann

Onder mijn artiestennaam ''Jasmin-Ann'' treed ik veel op en breng ik mijn eigen songs uit. Mijn doel is om mensen te kunnen inspireren met mijn nummers en met mijn verhaal. Daarnaast begeleid ik mijzelf vaak op gitaar of piano. Mijn muziekstijl is pop/R&B.

Zangstudio Jasmin-Ann

In mijn lessen vind ik het belangrijk om mijn leerlingen te helpen om op een gezonde manier hun stem te gebruiken, om te laten voelen hoe het is om met emotie te zingen en dat ook los te laten, te kunnen groeien op hun eigen niveau en natuurlijk zelfverzekerd en blij te laten worden van zingen en muziek: daarvoor doe ik het!

Orkest en PVOcaal van Muziekvereniging PVO + Pbone clinic

Het harmonieorkest aangevuld met een aantal leden uit het Nieuw Talent Orkest en het koor PVOcaal, allen van Muziekvereniging PVO, verzorgen een spetterend optreden waarbij het publiek van harte wordt uitgenodigd mee te zingen met een aantal bekende nummers. Tijdens dit optreden wordt er ook een aantal keer een Pbone trombone clinic gegeven. Dit is de kans om die langgekoesterde wens om een keer op een trombone te spelen uit te laten komen... en je speelt daarbij ook nog eens een nummer mee met het orkest! Doen jullie mee?
 • Jager Bokdam de Visser Netwerk Notarissen, Van Weedestraat 2
 • 14:00-16:00
 • https://www.pvosoest.nl/
 • Muziek, Workshops

Johann Sebastian Bachschool

Bij de Bachschool Soest mag je tijdens de Podiade zélf aan de slag! Je kunt er verschillende muziekinstrumenten uitproberen, meezingen met dameskoor The Happy Voices, of ervaren hoe het is om in een popbandje te spelen. Verder zijn er mini-concertjes door leerlingen van de Bachschool. Neem, op deze Open Monumentendag, eens een kijkje in het monumentale gebouw aan het Kerkplein, en maak kennis met de bevlogen docenten van de Bachschool. De Bachschool Soest biedt een breed aanbod aan lessen en cursussen voor muziekliefhebbers van alle leeftijden, van beginners tot gevorderden. Naast individuele muzieklessen kun je er meespelen in diverse ensembles en orkesten, of zingen in een koor. Ook voor popmuziek en bandcoaching ben je bij de Bachschool aan het juiste adres. Kijk voor meer informatie op de website www.bachschool.nl Vanaf 13.00 start het programma, deuren open vanaf 12.00 uur: 13.00-13.45: Openbare repetitie door dameskoor The Happy Voices, o.l.v. Froukje Hoitinga. Kom luisteren of zing mee! Het repertoire omvat o.a. nummers van The Beatles, Vera Lynn, musicalliedjes en a-capella liedjes. 15.00-15.45: Openbare repetitie door dameskoor The Happy Voices, o.l.v. Froukje Hoitinga. Kom luisteren of zing mee! Doorlopend: Altijd al in een bandje willen spelen? Kom dan naar lokaal 2 en doe mee met een workshop. Bij Bachschool of Rock wordt je gecoacht door ervaren docenten die zelf ook regelmatig op het podium staan. Doorlopend: Muziekinstrumenten uitproberen Doorlopend: Mini-concertjes door leerlingen Tijd n.t.b.: Optreden door saxofoonensemble Saxoholics, o.l.v. Daphne Balvers. Filmmuziek van o.a. Nino Rota en Alexandre Desplat.

van Dorresteyn Schoenen

Ukulele Workshop

info volgt;
 • Louvre (boven)
 • 14:00 - 14:30
 • Muziek, Workshops

Jazzconcert Marit van der Lei Nextet.

Jazzconcert Marit van der Lei Nextet. In april van 2022 werd de tweede cd van het Marit van der Lei Nextet opgenomen. De titel? Clementia! Dit concert vind plaats bij Artishock, binnen.

Circusspel KunstenHuis Idea Theaterschool

Als je wilt leren jongleren, fietsen op een eenwieler, slingeren in de trapeze en werken met de diabolo zijn welkom bij Circusspel. Onder intensieve begeleiding van de circusdocent raak je vertrouwd met hoogte, diepte, evenwicht, slingeren en klimmen.

Zangcafé Miriam Stern

Miriam Stern is koorcoach. Tijdens de Sing -in besteedt ze op speelse manier aandacht aan stemvorming. Ze creëert een veilige sfeer waarin iedereen durft te zingen. Opvallend aan haar werkwijze is dat ze in korte tijd een bijzondere muzikale belevenis met een groep tot stand kan brengen. Heb je altijd al willen zingen? Zing je al? Denk je dat je niet kunt zingen? Vanaf 12 tot 100 jaar. Kom naar de Sing-in. Je hoeft geen noten te lezen. En, ik garandeer je: Het wordt mooi!
 • Lou-vre beneden
 • 15:15 - 16:00
 • Muziek, Workshops

Dansschool EDC

Dansschool EDC van KunstenHuis Idea biedt jou nu nóg meer dansplezier in onze professionele dansstudio in Soest! Er is keuze uit diverse dansstijlen in de leeftijd vanaf 2 jaar t/m 60+. Je kan starten in bijvoorbeeld de lessen DansMix, Waacking/Funk en Urban of meedansen in de selectiegroep. Ook zijn er diverse (dans)conditie-, jazz- en yoga lessen voor volwassenen. Er is een fijne sfeer in de lessen van onze enthousiaste, dansgediplomeerde docenten. dansschooledc@kunstenhuisidea.nl |030-6958393

Theatergroep Retourtje Vooruit

Retourtje Vooruit doet aan theatersport - dat is altijd interactief met het publiek. Ook op deze dag maken ze onderdeel van het publiek. Houd ze in de gaten! Ook zij zijn op zoek naar de Kraak de Kluis code. En misschien hebben ze een tip, speurders als ze zijn!

KOEL!

Trio KOEL ! speelt aanstekelijke jazz, blues, funk & boogaloo. Speciaal voor De Podiade spelen ze een "powerset" waar ze al onze energie in gaan stoppen. Dat wordt lekker swingen op de zaterdagmiddag!! Tot ziens bij KOEL! Bezetting: Jasper (Hammond), Aart (sax) en Ron (drums).
 • Artishock Steenhoffstraat 46A en Tent bij Just Jeff
 • 13:15-13:45 en 16:00-16:45
 • Muziek

Balletstudio Sylvia

Ontdek de Magie van Dans bij Balletstudio Sylvia Al 31 jaar is Balletstudio Sylvia dé plek in Soest voor iedereen die van dansen houdt, van jong tot oud. Bij ons kun je terecht voor klassieke balletlessen, maar ook voor moderne dans en hiphop. Onze passie is om het publiek in Soest te laten zien hoe mooi en leuk ballet is. Wist je dat ballet je helpt je onzekerheden los te laten en je focus te verbeteren? Het is niet alleen een kunstvorm, maar ook een full body workout die je motoriek verfijnt en je flexibiliteit vergroot. Bovendien dans je samen met anderen, waardoor je nieuwe vrienden maakt en leert samenwerken. Bij Balletstudio Sylvia mag je fouten maken en leer je doorzetten. En het mooiste van alles? Je bent nooit te oud om ballet te leren! Kom en ervaar het zelf. Stap in de wereld van dans en ontdek wat Balletstudio Sylvia voor jou kan betekenen.

PVO Bigband

Na officiële opening van de PODIADE zorgt Big Band Blow voor een swingende muzikale start! Big Band Blow is een onderdeel van Muziekvereniging PVO. Niet alleen muziek uit de jaren 40, maar ook Soul, Rock & Roll, Ballads, Funkymusic, Rhythm & Blues, Jazz en niet te vergeten het Nederlandse lied staan op hun repertoire. De muziek wordt, daar waar nodig, gearrangeerd door eigen bandleden.

Soester Boerendansgroep

De Soester Boerendansgroep laat u genieten van Folkloristische dansen van begin jaren 1900. Ook dragen we de zondagse kostuums van de jaren rond 1900. De mensen uit Soest en omgeving kennen ons ook van de Jaarlijkse Ambachtenmarkt te Soest. Tevens treden we op in verzorgingshuizen, braderieën, festivals.

Bachschool

Open huis met workshops, optredens van ensembles, koor en orkesten.

Muziekschool Soestdijk

Open dag met optredens en workshops.

Tamarc

Kom genieten van het duo TAMARC: zangeres Tamar Aprahamian en gitarist Marc Schrader! Ze spelen al vele jaren samen en brengen prettig in het gehoor liggende jazz nummers, swingende latin jazz en maken ook uitstapjes naar bekende pop liedjes. Een zeer muzikaal duo dat u niet mag missen! Zie www.tamarc.eu voor meer informatie en een voorproefje van hun muziek.

M-Beat

M-beat geeft kinderen, tieners en volwassenen een plek waar zij plezier en passie voor dans kwijt kunnen. Wij stimuleren het plezier in dans en geven iedereen een kans hun talent te ontwikkelen. Onze lessen worden verzorgd door een enthousiast team, dat van elke les een feest maakt. In de lessen wordt gewerkt aan het dansniveau, maar er is ook ruimte voor plezier & ontspanning. Wij streven boven alles naar het creëren van toegankelijke en fijne lessen waar iedereen zich welkom voelt.
 • Tent bij Just Jeff, Van Weedestraat 90
 • 14.30-14.45
 • https://www.mbeat.nl/
 • Dans, Workshops

Moving-stars

Dansstudio Moving Stars geeft lessen in Soest en de regio voor alle leeftijden vanaf 2 jaar. Disney-Dance, Kid-Dance, Show-Dance, Hip-Hop enz. Van beginners tot wedstrijdteams iedereen is bij de Moving Stars een STER! Optreden doen ze ook graag, tijdens de Podiade. Enthousiast geworden? Onze lessen zijn wekelijks op woensdag en donderdag in de zaal aan de Paulus Potterlaan en de Banninghal.

Loes Paul, verhalenvertelster

Niet geboren in Soest, maar er al wel meer dan 50 jaar woonachtig. In mijn verhalen neem ik u graag mee naar de Eng in vroeger tijden. Hoe het daar toeging, vooral 's nachts. . .
 • Dorresteyn Schoenen, Van Weedestraat 44
 • 14:30 - 15:30
 • literatuur

Jetband

De Jetband bestaat in allerlei bezettingen al een hele tijd.De huidige bezetting is echter zeer vers maar ook heel leuk. Daarmee is een flink deel van het repertoire ook nieuw. Zang (Jet), Drum (Jeroen), Bas (Roland), toetsen (chris), gitaar (stefan). Allemaal ervaren muzikanten die veel plezier hebben in het samenspelen. repertoire: Rolling Stones, Doyle Bramhall, Eric Clapton, Ilse de Lange, de Dijk, Beth Heart, Doe maar, Joe cocker, Beatles, Herman brood en nog veel meer bekende muzikanten. Voor de podiade willen we drie kwartier up-tempo rock, pop en blues spelen.
 • Artishock buiten
 • 12.15 - 13.00
 • Muziek

Arnout Brokking

Arnout Brokking (1983) is een schrijver van games, proza en scenario's. Hij gelooft in de kracht van verhalen om de wereld om ons heen te vormen: van wie we zijn tot wat we normaal vinden. Ze helen ons van trauma’s of houden ons juist klein. Hij daagt de lezer graag uit om na te denken over wat we onszelf vertellen rondom thema’s zoals succes, gezonde mannelijkheid en het belang van connectie.In 2022 won hij in Indianapolis de prestigieuze ENNIE-award op 's werelds grootste roleplay game conventie

Knollenkoor Apollo

Een groep leden van het Soester Mannenkoor Apollo treedt sinds 2005 regelmatig op als het Soester Knollenkoor Apollo. Het koor wordt geleid door accordeonist Jan Roels, daarbij ondersteund door een drummer. Het repertoire bestaat uit het levenslied, luisterliederen, meezingers en Nederlandse zeemansliedjes. Op de Podiade zingt het Soester Knollenkoor naast de bekende meezingers ook liederen van Jan Smit, Frans Bauer en de Toppers. En dat alles onder het motto “het is geen feest als het Knollenkoor niet is geweest”.

Palescue

Palescue is opgegroeid in Soest, tussen heuvelrug en horizon, en schrijft sinds hij kan lezen. Zijn nieuwste teksten en beelden verschijnen altijd eerst op palescue.com. Vandaag zal hij een paar van zijn nieuwste teksten Live voordragen. Speciaal voor de liefhebbers van klinkende taal en duister vermaak.
 • Dorresteyn Schoenen, Van Weedestraat 44
 • 14:30 - 15:30
 • literatuur

Brandstof

Maak kennis met de Brandstof huisband. Gegarandeerd een half uur swingen. Met: Demi (zangeres), Daniël (bassist), Timon (toetsenist), Sjoerd (drummer), Joël (gitarist).

Balletstudio Sylvia

Balletstudio Sylvia is aangesloten bij de Royal Academy of Dance en International Dance Teachers Association. Er heerst een vriendelijke sfeer; de leerlingen voelen zich op hun gemak voelen om zich te uiten. Er wordt hard gewerkt en veel geleerd. Door hun ervaring, expertise en persoonlijke aandacht weten docenten Sylvia en Sofie iedere leerling het beste uit zichzelf te laten halen. Balletstudio Sylvia biedt lessen in klassiek ballet vanaf 3 jaar t/m volwassenen, Modern Jazz, Modern Dance en Street hiphop.

Zaylor

Zaylor is een americana band en bestaat 8 jaar. We spelen heerlijke nummers, bekende en minder bekende covers en ook eigen nummers. Het repertoire is afwisselend. Van mooie ballads tot wat stevige countryrock. We houden erg veel van meerstemmige nummers. Plezier in het muziekmaken met elkaar is voor ons de belangrijkste drive. Met: Jo-Anne Taylor, zangeres; Guido van Daalen, toetsenist; Edward Zijlstra, basgitaar en akoestische gitaar, zang; Ronald Zijlstra, drummer, elektrische gitaar, zang.
 • Artishock buiten
 • 15:45 - 16:30
 • Muziek

Queenies

The Queenies, alias Liz van de Schepop en Herma Hulst, brengen met piano en zang de mooiste, aanstekelijkste en grappigste liedjes uit de geschiedenis ten gehore. Ze reizen met ons van Bacharach naar Beatles en van ABBA naar Hazes en bekronen al die juweeltjes met de nodige show en interactiviteit. Mis het niet!